Antena 3 CNN Actualitate Un bătrân din Borşa a murit din cauza inundaţiilor. În Suceava, un copil este dat dispărut

Un bătrân din Borşa a murit din cauza inundaţiilor. În Suceava, un copil este dat dispărut

Un bătrân din Borşa a murit din cauza inundaţiilor. În Suceava, un copil este dat dispărut
25 Iul 2008   •   09:32

Inundaţiile au făcut prima victimă. Un bărbat a murit la Borşa, în Maramureş. Mai multe gospodării au fost inundate, după ce râul Vişeu a ieşit din matcă din cauza precipitaţiilor abundente. 20 de familii au rămas fară case. Oamenii spun că nu au mai văzut o asemenea viitură de cel puţin 30 de ani. Localnicii sunt disperaţi. În unele case, apa a ajuns la o jumătate de metru.

Inundaţii s-au inregistrat şi la Vişeu de Sus, Petrova, Ruşcova, Ieud. Porţiuni întregi din Drumurile Naţionale 17 şi 18, care fac legatura între Sighet şi Borşa, au fost acoperite de ape pe distanţe de zeci de metri.

Situaţie critică şi în judeţul Suceava unde un copil în vârstă de 10 ani a fost dat dispărut. Copilul se juca împreună cu un prieten pe o platformă situată în apropierea podului de la Iţcani, într-un cartier din periferia municipiului Suceava, când a fost luat de o viitură. Copilul este acum căutat de echipele de intervenţie.

Tot în judeţul Suceava, ploaia torenţială şi viiturile au distrus un dig din localitatea Horodnic, iar câteva sute de localnici sunt evacuaţi din calea apelor. Zece localităţi sunt complet izolate, după ce apele au rupt mai multe poduri. Este în pericol şi un dig de apărare de la marginea municipiului Suceava. Râul cu acelaşi nume a depăşit cotele de atenţie şi a făcut o fisură de 10 metri. Dacă apele mai cresc, digul ar putea să cedeze, iar apele să inunde un cartier de la periferie. Echipele de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervin deja în zonă.

Drumul Naţional 17A, care face legătura între Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, este blocat, din cauza unui pod distrus pe râul Suceava.





Antena3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close