Antena 3 CNN Actualitate Un belgian a renunţat la Occident pentru viaţa simplă în Ardeal. El şi soţia sa vor să întemeieze un eco-sat

Un belgian a renunţat la Occident pentru viaţa simplă în Ardeal. El şi soţia sa vor să întemeieze un eco-sat

Un belgian a renunţat la Occident pentru viaţa simplă în Ardeal. El şi soţia sa vor să întemeieze un eco-sat
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Mai 2012   •   22:44

A lăsat civilizaţia occidentală pentru sălbăticia Ardealului. Un profesor universitar belgian şi-a găsit jumătatea la Beclean, iar împreună trăiesc într-un sat izolat din Bistriţa-Năsăud, Mălin. Nu au apă curentă, electricitate şi rareori intră într-un magazin. Cu toate acestea, mii de turişti străini le trec pragul în fiecare an. 

Bucuroşi de turişti ca de fiecare dată, căluţii ne-au ajutat să ajungem acasă la Philippe Coupe. Ajuns aici, a găsit o fermă dărăpănată pe care belgianul a transformat-o, împreună cu soţia sa, în ermitaj.

Apa o iau de la fântână, se încălzesc cu lemne şi tot ce mănâncă produc în grădina proprie. Sunt adepţii permaculturii. Pâinea o fac într-un cuptor construit afară, nu au internet şi nici maşină de spălat. Chiar şi aşa, nu duc lipsă de vizitatori care caută acelaşi lucru ca şi ei: liniştea 

Nu e de mirare. În occident, o astfel de proprietate costă de 20 de ori mai mult decât în Ardeal. Aşa se face că Philippe şi Adriana nu renunţă la visul lor. Un eco-sat.



×
Subiecte în articol: Ardeal fantana
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close