Antena 3 CNN Actualitate Un bloc din Buzău, zguduit de o explozie. Trei răniţi şi zece garsoniere distruse

Un bloc din Buzău, zguduit de o explozie. Trei răniţi şi zece garsoniere distruse

Un bloc din Buzău, zguduit de o explozie. Trei răniţi şi zece garsoniere distruse
10 Apr 2008   •   08:26

O explozie puternică s-a produs miercuri seară în cartierul Micro 14 din Buzău. Explozia unei butelii de aragaz, urmată de un incendiu, a avariat 100 de apartamente, zece garsoniere fiind aproape distruse. De asemenea, trei persoane au fost grav rănite, printre care şi proprietara garsonierei, iar alţi 140 de locatari au fost evacuaţi.

Pompierii au ajuns la locul exploziei cu cinci autospeciale şi au scos buteliile din garsonierele afectate de suflul exploziei. Misiunea lor a fost îngreunată de faptul că în imobil nu exista energie electrică. Din primele informaţii rezultă că o femeie de 44 de ani a vrut să aprindă butelia aragazului, dar aceasta a explodat distrugând geamurile celor aproape 100 de garsoniere.

EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎNTR-UN BLOC DE LOCUINŢE:  

Oamenii au aşteptat mai multe ore în stradă, în pijamale şi cu pături pe ei, aşteptând să li se permită accesul în locuinţe. În zonă au ajuns prefectul de Buzău, Gabriel Balaban, şi viceprimarul oraşului, Constantin Ionescu, aceştia dispunând izolarea zonei. ?Sunt zece garsoniere afectate mai grav de explozie, având geamuri şi uşi sparte?, a declarat Gabriel Balaban, prefectul Buzăului. La rândul său, viceprimarul municipiului Buzău a declarat că ?din primele constatări rezultă că şi structura de rezistenţă a blocului construit în anii 60 a fost afectată?.

Autorităţile au izolat imediat zona, iar locatarilor blocului li s-a oferit cazare la internatul unui liceu din oraş. Conform căpitanului Gabriela Boiangiu, purtător de cuvânt al ISU Buzău, ?un apartament a fost complet distrus, iar pagubele se ridică la câteva miliarde de lei vechi?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close