Antena 3 CNN Actualitate Un camion cu 13 militari, răsturnat într-o prăpastie de la 40 de metri în județul Argeș. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu: Avem trei morți. Doi militari răniți mai grav, transportați cu elicopterul la București. Imagini de la fața locului

Un camion cu 13 militari, răsturnat într-o prăpastie de la 40 de metri în județul Argeș. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu: Avem trei morți. Doi militari răniți mai grav, transportați cu elicopterul la București. Imagini de la fața locului

Un camion cu 13 militari, răsturnat într-o prăpastie de la 40 de metri în județul Argeș. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu: Avem trei morți. Doi militari răniți mai grav, transportați cu elicopterul la București. Imagini de la fața locului
Sursa foto: Foto: captura video
30 Iun 2017   •   01:43

Update:  Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a anunțat la Antena 3 că, din păcate, trei militari și-au pierdut viața în accidentul din localitatea Dâmbovicioara, Argeș.

„Din păcate avem vești proaste. Avem trei decedați, doi au fost descarcerați, pentru unul dintre ei, operațiunea de descarcerare este în curs. Sunt la Spitalul din Câmpulung Muscel, împreună cu domnul Dușa și domnul secretar de stat Arafat, am organizat transportul cu elicopterul la doi dintre militarii răniți, care sunt în stare mai gravă, ceilalți urmează să fie aduși cu ambulanțe la Spitalul Militar din București”, a declarat Țuțuianu la Antena 3.

Update: Ministrul de Interne Carmen Dan: „Nu avem încă o confirmare pentru cele două persoane încarcerate că sunt decedate, dar sunt puține șanse de supraviețuire. Se lucrează în continuare la descarcerare”.

Update: Șef ISU Argeș: Nouă victime transportate la spital, una decedată și două la care se lucrează la descarcerare. Camionul se află la 30 de metri, este sprijiit în cabluri și ancore. Când a început să se taie caroseria, camionul s-a balansat.

Update: Camionul a fost stabilizat cu o pernă de aer și se încearcă descarcerarea ultimei victime. Directorul spitalului din Câmpulung a anunțat că toate cele șapte victime transportate la unitatea sa spitalicească vor ajunge și în București pentru a li se face examene medicale suplimentare. Sunt însă în stare stabilă.

Update: Încă un militar a fost scos din cabina camionului. Din păcate fără semne vitale. A fost acoperit cu o folie. Doar o persoană a mai rămas încarcerată. În momentul intervenției, camionul s-a mișcat. Pompierii s-au oprit după ce au scos prima persoană, restabilizează camionul, pentru a scoate și cealaltă persoană, care este tot decedată.

Update: Radu Tudor: „Cred că mai degrabă ar trebui să așteptăm să vedem ce s-a întâmplat. Acolo este o beznă incredibilă, drumul este extrem de îngust, un camion mare oricum ar avea o problemă să își păstreze parcursul. Oamenii aceștia pe care i-am cunoscut și aici și în Afganistan, sunt de o seriozitate ieșită din comun. Vânătorii de Munte au fost primii puși la dispoziția NATO, chiar înainte ca România să intre în Alianță. (...) Majoritatea militarilor sunt până în 45 de ani”.

Update: ISU taie cu flexul cabina. Problema este că sunt pietre de dimensiuni mari, care se desprind și lovesc zona unde se produce operațiunea de salvare.

Update: Mihai Gâdea a anunțat că din surse credibile, sunt trei pesoane confirmate decedate. Restul persoanelor care sunt transportate spre spitale sunt conștiente. Din primele cercetări, se pare că a fost într-adevăr o defecțiune tehnică la sistemul de frânare.

Update: Premierul Mihai Tudose şi-a exprimat joi seara nemulţumirea faţă de faptul că România nu dispune de un elicopter care să poată interveni pe timp de noapte, în contextul accidentului în care un camion militar cu 13 militari s-a răsturnat într-o prăpastie, în judeţul Argeş. Un militar a murit, iar alți doi erau încă încarcerați.

Tudose a anunţat că va ridica problema vineri, în prima şedinţă de Guvern.

''Din păcate, şi va fi o problemă pe care o voi ridica mâine, în prima şedinţă de Guvern, nu înţeleg de ce după 27 ani de libertate nu putem să efectuăm un zbor de noapte, cu un elicopter, cu troliu, etc. Mi s-a spus că nu avem. (...) România nu are aşa ceva, mi se pare impardonabil pentru o ţară în 2017 să avem răspunsul acesta'', a spus Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică la o televiziune de știri

El a subliniat că i-a cerut ministrului Sănătăţii ''să se ocupe ca toate spitalele din zonă şi din Bucureşti unde vor fi transportaţi răniţii să aibă tot ce înseamnă necesar, începând la nevoia de sânge, până la alt tratament special'', iar ministrului Apărării să anunţe familiile celor implicaţi în accident, inclusiv să le fie asigurată asistenţă psihologică.

Update: „Două dintre victime care au ajuns la Brașov sunt în stare stabilă, din cei șapte care au ajuns la Câmpulung, trei sunt cu traumatisme.Toți sunt conștienți. Pentru cele două victime încarcerate, semnele nu sunt bune”, a declarat la Antena 3, ministrul Sănătății Florian Bodog.

Update: Noi imagini de la fața locului. Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Update: Medic Spitalul din Câmpulung: Prima salvare SMURD  a ajuns cu două persoane conștiente.

Update: Premierul Mihai Tudose a intrat în direct la Antena 3 și a vorbit despre cum s-a făcut desfășurarea, având și o observație inedită: nu avem elicopter de intervenție pe timp de noapte. „La momentul acesta, evaluarea este spre bine. În trei minute a fost institutită celula de criză, cod roșu, au plecat mașini de descarcerare, au fost informat și mInistrul Apărarii, Domnul Arafat era deja acolo. Domnul Bodog a fost rugat să vorbească la spitalele din zonă. Veste proastă, am aflat că țara noastră nu are elicopter pe timp de noapte în zonă montană”.

Update: Primele imagini de la fața locului. Raed Arafat a venit cu ultimele informații. Din păcate, o persoană a murit, iar alte două au rămas încarcerate. „Două persoane au rămas încarcerate, motorul este peste ei, posibil să nu mai fie în viață. S-a mai găsit o persoană în zona camionului, s-a încercat resuscitarea, dar a fost declarată moartă”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne la Antena 3.

Update: Parchetul Militar a fost sesizat în cazul accidentului din judeţul Argeş, iar din ordinul şefului Statului Major General a fost insituită o o comisie pentru stabili cauzele incidentului,

"Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului", anunţă MApN, care precizează că vehiculul răsturnat în râpă era ultimul dintr-o coloană de patru, care se deplasau de la Cincu spre Câmpulung.

Update: Mircea Dușa, secretat de stat MApN: 10 militari au fost trimiși spre spitale, alți trei au rămas în cabină și urmează să fie descarcerați.

Update: Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarcerare, alţi trei fiind încarceraţi. Spitalul din Câmpulung așteaptă cinci răniți.

Operațiunea de salvare continuă și este foarte dificilă. Acel camion nu este asigurat și poate cădea la 100 de metri. S-a cerut sprijinul salvamontiștilor. Traficul în zonă a fost închis. 

Update: Au apărut noi informații despre accidentul rutier petrecut în urmă cu scurt timp în localitatea Dâmbovicioara. Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a precizat că în camion se aflau 18 militari. Patru dintre aceștia sunt inconștienți.

Raed Arafat: Sunt în legătură cu colegii de la fața locului. S-au trimis mai multe echipaje, intervenția va fi dificilă pentru cei încarcerați. Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri, pentru că este în versant. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. O să revin. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă”.

Carmen Dan: „Pot să spun că apelul a fost dat la 21.37. Din primele informații, 18 militari. Șase au ieșit. Patru sunt inconștienți. Mai sunt încarcerați 12”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Știre inițială: Un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, în localitatea Dâmbovicioara, Argeș. Mai multe persoane au rămas încarcerate. Din primele informații sunt și persoane decedate.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

La faţa locului au fost solicitate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş.

Este vorba de Batalionul 30 Câmpulung Vânători de Munte. Militarii se întorceau spre Câmpulung, cel mai probabil de la un exercțiu militar. Din primele informații se pare că într-o curbă șoferul camionului ar fi pierdut controlul, cel mai probabil din cauza unei defecțiunii tehnice. Primul care a sosit la fața locului a fost șeful de poliției din Dâmbovicioara. El a fost cel care a coborât în râpă. Surse susțin că patru persoane ar fi fost scoase fără semne vitale. Informația nu a fost confirmată oficial.

Ministrul Apărarii Adrian Țuțuianu s-a deplasat în zonă. „Infirmații sunt cele care au fost furnizate de Ministerul de Interne. Eu împreună cu secretarul de stat Mircea Dușa am plecat spre Dâmbovicioara, vom lua toate măsurile necesare pentru astfel de evenimente”, a declarat Țuțuianu.

Prefectul de Argeș, Emilian Dragne: „Sunt 12 victime, confirmate de cei de la ISU și cei de la rutieră, este un accident rutier, s-a răsturnat camionul. Starea victimelor nu o cunoaștem. Se face evaluare. Sunt supraviețuitori. Accidentul a avut loc acum trei sferturi de oră”.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei victime
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close