Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 9 ani în moarte clinică, după o operaţie la Spitalul Grigore Alexandrescu (VIDEO)

Un copil de 9 ani în moarte clinică, după o operaţie la Spitalul Grigore Alexandrescu (VIDEO)

Un copil de 9 ani în moarte clinică, după o operaţie la Spitalul Grigore Alexandrescu (VIDEO)
14 Iun 2010   •   12:10

Un copil de nouă ani şi jumătate este în moarte cerebrală la Spitalul Grigore Alexandrescu, în urma unei operaţii. Familia băiatului îi acuză pe medici că i-ar fi provocat băiatului o hemoragie pe masa de operaţie şi apoi nu au avut sânge disponibil să îl salveze. Conducerea spitalului nu a pornit deocamdată o anchetă internă, dar neagă că starea copilului a fost provocată de lipsa de sânge din timpul intervenţiei. 

Băiatul avea dureri de cap şi părinţii l-au dus la un control, la un spital din Craiova. Medicii au suspectat că ar fi vorba despre o tumoare şi l-au trimis la Bucureşti, la Spitalul Grigore Alexandrescu. În Capitală, copilul a fost băgat imediat în operaţie.

Familia băiatului îi acuză pe medici că i-au provocat copilului problemele cerebrale, pentru că băiatul a venit cu o tumoare la glanda suprarenală, nu la cap. Copilul este în prezent în comă de gradul 3 şi este ţinut în viaţă de aparate. Conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu declară că nu a fost deocamdată cazul să înceapă o anchetă.

Potrivit Mediafax, copilul va fi transferat, luni după-amiază, la o clinică din Viena.

Băiatul de 9 ani şi jumătate a fost operat miercurea trecută la spitalul Grigore Alexandrescu de profesorul Ion Bâscă.

?Este vorba de o complicaţie care a apărut în timpul operaţiei. Nu am informaţii dacă s-a intrat în operaţie fără să fi avut sânge. Va trebui verificat cazul respectiv şi se va decide pe ce linie va merge ancheta. Orice act chirurgical are în el un risc asumat de toată lumea de complicaţii. Poate fi un incident intraoperator necontrolat de medic. Experţii trebuie să facă o analiză? a declarat la Antena 3, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coma operatie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close