Antena 3 Actualitate Un copil de şase ani - cel mai tânăr donator de organe din România

Un copil de şase ani - cel mai tânăr donator de organe din România

20 Feb 2008   •   22:58
Un copil de şase ani - cel mai tânăr donator de organe din România

Un băieţel de şase ani a devenit cel mai tânăr donator de organe din România. Familia copilului aflat în moarte clinică şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor, care vor fi transplantate la trei adulţi. Prima operaţie, de transplantare a ficatului, s-a încheiat miercuri seară, la spitalul Fundeni. Dacă se va găsi un primitor compatibil, părinţii sunt de acord şi cu donarea cordului. Transplanturile renale se fac la Institutul Clinic Fundeni.

Copilul a suferit un accident rutier în urmă cu două zile. Băieţelul se afla pe trecerea de pietoni, când a fost lovit de o maşină. A ajuns la Spitalul Floreasca cu traumatisme grave la cap. Medicii nu au mai putut face nimic. După ce a intrat în moarte cerebrală, ei au cerut acceptul familiei pentru prelevarea de organe.

Până acum, băiatul de numai şase ani şi jumătate este cel mai tânăr donator de la care sunt prelevate organele. Acesta este cel de-al treilea transplant realizat anul acesta cu prelevare de organe.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close