Un cunoscut medic se zbate între viață și moarte. S-a spânzurat de un calorifer

20 Iun 2018   •   08:31
Un cunoscut medic se zbate între viață și moarte. S-a spânzurat de un calorifer

Un cunoscut şi apreciat medic al Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi se află în stare foarte gravă după ce, duminică la prânz, a încercat să-şi pună capăt zilelor prin spânzurarea de un calorifer, acasă.

Doramina Ghiorghiu, medic specialist la Clinica de Hematologie a IRO, în vârstă de 45 de ani, a fost găsită în stop cardiac cauzat de strangulare, de către soţul său, cei doi având împreună un copil de şcoală primară. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, aceasta a fost găsită în agonie în sufragerie, spânzurată de un calorifer, scrie ziaruldeiasi.ro.

Apelul prin care soţul a anunţat autorităţile a fost făcut în jurul orei 14. De asemenea, femeia nu a lăsat vreun bilet de adio prin care să-şi explice gestul suicidar, însă soţul femeii le-ar fi spus poliţiştilor că soţia sa se afla în depresie în ultima perioadă de timp. Colegii medicului sunt extrem de afectaţi de incident, toţi având doar cuvinte frumoase de spus despre Doramina şi sperând că aceasta îşi va reveni din coma în care se află de câteva zile.

„Poliţiştii au fost anunţaţi despre tentativa de sinucidere, şi au făcut cercetări în acest sens. Motivul încercării de sinucidere nu este clar, deoarece medicul nu a lăsat vreo scrisoare de adio“, au precizat surse din cadrul Poliţiei Iaşi. Imediat ce a găsit victima, la orele prânzului, soţul a început manevrele de resuscitare şi a apelat serviciul de urgenţă 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a continuat manevrele de resuscitare, până când activitatea cardiacă a victimei a fost reluată. Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde, în urma observaţiilor, s-a constatat că se află în comă postresuscitare, şi s-a decis transferul său la Secţia Clinică ATI, din cadrul IRO, compartimentul de Terapie Intensivă.

De-a lungul carierei sale medicale, doctor Doramina Ghiorghiu a luat parte la un modul de pregătire în transplant de celule stem hematopoietice, efectuat în Centrul pentru Transplant Medular Fundeni, Bucureşti, dar şi la un modul identic, desfăşurat în Freiburg, Germania. Medicul şi soţul ei au împreună un copil de clasă primară. 

Parteneri
x close