Antena 3 CNN Actualitate Un economist din Ministerul Finanţelor, trimis în judecată în dosarul Brădişteanu

Un economist din Ministerul Finanţelor, trimis în judecată în dosarul Brădişteanu

Un economist din Ministerul Finanţelor, trimis în judecată în dosarul Brădişteanu
21 Dec 2007   •   14:07

Au apărut elemente noi în dosarul în care fostul senator PSD, medicul Şerban Brădişteanu a fost acuzat de luare de mită. Vineri, DNA a anunţat că Elena Dumitrescu, economist în Ministerul Finanţelor, a fost acuzată de primirea de foloase necuvenite. Dosarul în care este cercetată Elena Dumitrescu este disjuns din dosarul în care a fost trimis în judecată Şerban Brădişteanu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificatã şi luare de mită.

În urma anchetei, s-a stabilit că, în 21 decembrie 2001, a fost perfectat contractul de furnizare de produse medicale pentru dotarea sistemului penitenciar dintre Ministerul Justiţiei şi C MED AG, în valoare de 11,3 milioane de euro. Pentru acesta, Ministerul Finanţelor, ca reprezentant al statului român, urma să garanteze un credit extern în valoare de 20 milioane de dolari.Elena Dumitrescu a coordonat actvitatea de elaborare a documenţiei referitoare la garantarea de către stat a creditului pentru achiziţionarea aparaturii medicale.

Pe 14 februarie 2003, Dumitrescu ar fi încasat de la firma elveţiană suma de 16.960,60 de dolari, pentru sprijin oferit în derularea şi efectuarea plăţilor externe ale acestui contract. Drept consecinţă, anchetatorii au dispus sechestrul asupra bunurilor imobile ale Elenei Dumitrescu.Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti.
Şerban Brădişteanu, medic şi fost senator PSD, a fost acuzat de procurorii DNA că a luat luat mită de două ori: prima, în valoare de un milion de dolari şi o a doua, în mai multe tranşe, de 3 milioane şi jumătate de euro. Banii au fost daţi de CC Med AG, o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale. Brădişteanu este acuzat că ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, proces desfăşurat între 2001-2002.
În august 2006, DNA a dispus blocarea conturilor medicului Brădişteanu, atât din România, cât şi din Europa, precum şi instituirea unui sechestru asigurator asupra proprietăţilor sale.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close