Antena 3 CNN Actualitate Un elicopter al SRI a a luat foc la aterizare. Trei persoane au fost rănite (VIDEO)

Un elicopter al SRI a a luat foc la aterizare. Trei persoane au fost rănite (VIDEO)

Un elicopter al SRI a a luat foc la aterizare. Trei persoane au fost rănite <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Iun 2008   •   19:35

Accident aviatic în judeţul Giurgiu. Un elicopter al SRI a aterizat de urgenţă la baza Grădiştea, după care a luat foc. Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, este vorba despre un aparat de zbor de tip Alouette, în care se aflau doi membri ai echipajului şi un luptător antitero. Cele trei persoane aflate la bord au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Viaţa răniţilor nu este în pericol, rănile fiind superficiale, a mai declarat Bercaru.

IMAGINI FILMATE DE UN CAMERAMAN AMATOR



IMAGINI DE LA BAZA GRĂDIŞTEA, LOCUL ACCIDENTULUI


O comisie a Autorităţii Aeronautice Române va ancheta împrejurările în care s-a produs accidentul şi cauzele acestuia. Elicopterul participa la un exerciţiu al brigăzii antiteroriste a SRI.

Un martor dă însă explicaţiile oficiale peste cap. Potrivit acestuia, elicopterul a luat foc în timpul zborului, după care s-a prăbuşit pe pistă. Imediat la faţa locului s-ar fi deplasat o maşină din unitate, care a preluat răniţii şi i-a urcat într-un nou elicopter, pentru a ajunge la spital.

DECLARAŢIILE UNUI MARTOR:


Elicopterele de tip IAR-316 B Alouette sunt fabricate de ICA Braşov încă din anul 1971. Sunt destinate atât Forţelor Aeriene Române, dar şi altor instituţii externe. Din 1990, aparatele de zbor de acest tip au participat la exerciţii militare internaţionale. ?Este un elicopter sigur, care nu a fost implicat în accidente, dar nu foarte performant?, a declarat pentru Antena 3 Sorin Stoicescu, fost şef al Direcţiei Aviaţiei Civile.

DECLARATŢIILE PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL SRI



Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close