Antena 3 CNN Actualitate Un gălăţean rănit grav după ce a căzut în casa liftului

Un gălăţean rănit grav după ce a căzut în casa liftului

Un gălăţean rănit grav după ce a căzut în casa liftului
14 Oct 2007   •   19:56

Problema ascensoarelor din România revine din nou în atenţie. Un gălăţean a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce a căzut în casa liftului de la etajul 4 al blocului în care locuieşte. Bărbatul a chemat liftul însă nu a văzut că uşa s-a deschis fără ca ascensorul să fi ajuns la acel nivel şi a păşit în gol. În România, în fiecare an se produc cel puţin cinci accidente mortale, din cauza ascensoarelor. Totuşi, specialiştii susţin că de vină este utilizarea incorectă a acestora.

În momentul producerii accidentului, bărbatul se afla la etajul IV. A chemat liftul, însă cabina rămăsese blocată cinci etaje mai sus. Bărbatul a căzut în gol peste 10 metri. Gălăţeanul a fost scos inconştient din casa liftului şi transportat de urgenţă la spital. Locatarii spun că au mai avut probleme cu respectivul ascensor. Medicii spun că în prezent bărbatul este conştient, dar va avea nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale. Victima, în vârstă de 48 de ani, este însă hotărâtă să dea în judecată firma care asigură revizia ascensorului.

În România funcţionează aproape 35.000 de lifturi. Potrivit unei statistici din 2005, mai bine de jumătate dintre ele au termenul de funcţionare depăşit. Tocmai de aceea, în ultima perioadă s-au produs tot mai multe accidente. Anul acesta, la Spitalul Marie Curie din Capitală, o tânără a fost strivită strivită între usile şi cabina unui ascensor din interiorul institutiei. Anul trecut, în Iaşi, o fetiţă de un an a murit pentru că un lift a plecat cu uşile deschise. Asociaţiile de proprietari se plâng că întreţinerea şi modernizarea accensoriilor sunt foarte scumpe, chiar la nivelul a câteva mii de euro.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close