Antena 3 Actualitate Un incendiu în Centrul vechi al Capitalei s-ar transforma într-un adevărat dezastru din cauza infrastructurii (VIDEO)

Un incendiu în Centrul vechi al Capitalei s-ar transforma într-un adevărat dezastru din cauza infrastructurii (VIDEO)

30 Iul 2010   •   22:29
Un incendiu în Centrul vechi al Capitalei s-ar transforma într-un adevărat dezastru din cauza infrastructurii (VIDEO)

Unul dintre scenariile negre legate de un dezastru în Bucureşti e izbucnirea unui incendiu, oricât de mic, în Centrul istoric al Capitalei. Cea mai apropiată unitate de pompieri e la mai puţin de două minute, dar autospecialele nu au loc să intre pe străzile prea înguste. S-a văzut joi seară, la o intervenţie care ar fi trebuit să fie simplă.

Centrul vechi al Capitalei. Monumente istorice cu o valoare greu de stabilit. Un perimetru de câteva străzi unde avem aproape de toate. Lipseşte însă un lucru esenţial. Apelul pentru deşteptarea autorităţilor din Bucreşti s-a dat joi-noapte. Fum gros şi flăcări mari. Maşinile de pompieri n-au putut ajunge la locul incendiului.

Din fericire,a fost doar un avertisment. Un scurt-circuit. Intervenţia în sine nu a pus mari probleme, dar accesul s-a făcut deosebit de greu, datorită teraselor şi maşinilor parcate.

Pompierii cunosc problema de multă vreme. S-a propus înfiinţarea unei subunităţi de intervenţie chiar în centrul istoric. Salvatorii ar fi trebuit dotaţi cu ATV-uri şi extinctoare. Ca orice proiect, a fost pierdut prin vreun sertar.

?Infrastructura stradală nu suportă tonaj mare. Străduţele sunt extrem de înguste, iar accesul în curţile interioare, declarate monumente de patrimoniu, este extrem de greu accesibil?, a declarat Anca Onofrei, ISU Bucureşti.

Prefectul capitalei s-a gândit vineri să grăbească lucrurile. Poliţiştii trebuie să fie atenţi la maşinile parcate aiurea. Iar străzile vor fi reparate. Curând! Niciodată nu se ştie când apare următorul incendiu.

Observator

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close