x close

Un individ a DETONAT o BOMBĂ în sala de examen. Mărturia studentului care l-a imobilizat pe atacator: "Avea un declanşator în mână. M-am umplut de sânge când am sărit pe el"

de O.P.    |    08 Iul 2013   •   10:40

Incident şocant petrecut la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Un individ neidentificat a intrat în sala de examen, unde mai mulţi studenţi susţineau examenul de licenţă, şi a detonat un dispozitiv explozibil artizanal.Din fericire nu a fost nimeni rănit. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Jandarmeriei şi SRI-ului.Individul a fost reţinut şi este audiat de poliţişti.

În jurul orei 9:30, într-o sală de examen a Facultăţii de Electrotehnică în care se aflau 40-45 de studenţi a intrat un indivit îmbrăcat complet în negru şi a ameninţat că va detona un dispozitiv explozibil dacă nu vine poliţia să vorbească cu el, a transmis corespondentul Antenei 3, Vasile Enuţă.

Iniţial, individul nu a fost luat în serios, pentru că toată lumea a crezut că este un bolnav psihic.

Totuşi, mai mulţi studenţi au părăsit sala, iar decanul facultăţii s-a oferit să fie luat ostatic pentru a putea negocia cu atacatorul, însă acesta nu a acceptat oferta.Individul are în jur de 25 de ani, iar identitatea lui nu a fost dezvăluită.

Dispozitivul explozibil a fost fabricat, se pare, dintr-o butelie de voiaj, însă acesta nu a fost destul de puternic pentru a putea răni pe cineva.

Din spusele studenţilor care au fost martori la incident, doar atacatorul a fost puţin rănit.

Individul a fost reţinut de doi studenţi aflaţi în sala de examen.

Din câte se pare, atacatorul nu a fost student al facultăţii, iar motivele gestului său nu sunt clare.


Marian Platonov, unul din studenţii care l-a imobilizat pe individul care a detonat explozibilul a declarat că "Individul nu voia ca bomba să explodeze când sala era goală, ci voia ca înăuntru să fie cât mai multe persoane pentru ca numărul victimelor să fie cât mai mare".


"Individul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. La un moment dat avea un declansator in mana, care a explodat, l-a lovit. Eu am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou, daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este, nu a facut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba", a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit dupa ce a explodat dispozitivul.Parteneri
Parteneri
sati