Antena 3 CNN Actualitate Un lider al organizaţiei teroriste PKK, capturat în România (VIDEO)

Un lider al organizaţiei teroriste PKK, capturat în România (VIDEO)

Un lider al organizaţiei teroriste PKK, capturat în România (VIDEO)
Sursa foto: PKK
26 Iun 2009   •   18:24

Un lider PKK a fost prins de poliţiştii de frontieră arădeni. Bărbatul era declarat indezirabil în România, pentru apartenenţa sa la organizaţia teroristă şi încerca să iasă din ţară, prin vama Vărşand. El călătorea impreună cu alţi 11 transfugi din Turcia, într-un camion înmatriculat în Germania, condus însă de un turc.

Liderul PKK a plătit 2.000 de euro unui şofer turc de TIR, ca să-l ducă în Austria. Înţelegerea a fost făcută pe drumul care leagă Deva de Arad. Poliţiştii de la punctul de frontieră Vărşand l-au descoperit însă, la vamă. Alături de el, în TIR-ul care era înmatriculat în Germania, erau alţi 11 bărbaţi turci.

Autorităţile române au luat măsuri speciale de protecţie pentru liderul PKK şi l-au scos din grupul de transfugi. Ulteior, l-au predat sub escortă, procurorilor DIICOT.

Liderul PKK era monitorizat de mai multe vreme autorităţile române, după ce în luna aprilie acesta a cerut, la Bucureşti, acordarea statutului de refugiat. A fost refuzat, iar conform unei hotărâri a instanţei, i-a fost recomandat să părăsească România până la data de 15 iunie, fiind declarat indezirabil pentru apartenenţa la organizaţii teroriste.



Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close