Antena 3 CNN Actualitate Un luptător SPIR rupe tăcerea în scandalul de la Mall Plaza (VIDEO)

Un luptător SPIR rupe tăcerea în scandalul de la Mall Plaza (VIDEO)

Un luptător SPIR rupe tăcerea în scandalul de la Mall Plaza (VIDEO)
Sursa foto: Cornel Preda
11 Mai 2009   •   20:56

Ancheta în cazul scandalului de la Mall Plaza pluteşte în ape tulburi. Pentru prima data de la conflict, reporterii Antenei 1 au discutat cu unul dintre luptătorii SPIR care l-au ţinut pe Eugen Preda în timp ce era lovit. El a povestit modul în care s-a desfăşurat intervenţia şi a aruncat vina în curtea firmei de pază BGS. Şeful firmei de pază îşi va spune punctul de vedere la audieri.

?În dispoziţia de misiune era scris că vom lua legătura şi vom fi instruiţi de Bogdan Oprea. Un lucru inedit pentru noi, dar asta a fost situaţia?, povesteşte luptătorul SPIR. El a spus că dispoziţia a fost semnată de comisarul Adam Cătălin.

Aşa a început totul, spune luptătorul . Echipajul SPIR a fost trimis de unul dintre şefi să calmeze un conflict între două clanuri, izbucnit la sediul BGS. Au fost redirecţionaţi de omul de legătură către Plaza Mall. BGS-ul rezolvase deja situaţia. Potrivit luptătorului SPIR, agenţii BGS folosiseră gaze lacrimogene şi tot ei îl puseseră la pământ pe Eugen Preda.

?După tejghea am văzut o persoană lovită, în imposibilitate de a se apăra, deoarece era ud practic de spray lacrimogen; se zbătea foarte tare?, a continuat agentul SPIR. Cel de-al doilea luptător care apare în înregistrarea în care Eugen Preda era lovit de un civil, în timp ce era ţinut de doi bărbaţi în uniforme, a fost internat în spital.

?Ei au fost supuşi unei presiuni psihice deosebite, astfel încât unul dintre aceştia a fost nevoit să fie internat de urgenţă la spitalul de psihiatrie?, spune Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro Lex. Amândoi spun că au fost luaţi prin surprindere: ?Preda ne-a solicitat să-l lăsăm pentru că îl dor foarte tare mâinile. L-am lăsat o secundă. În acel moment, în timp ce mă rugam de el să se ridice (...), un agent BGS l-a lovit?.

Nu ştie cine l-a lovit pe Eugen Preda, dar îşi aduce aminte că l-ar fi auzit pe Bogdan Oprea certându-şi agenţii şi cerându-le să se oprească. ?Am fost amestecaţi în nişte jocuri de interese. Bănuiesc că au fost nişte jocuri de interese mai presus de noi?, a adăugat luptatorul.

?Erau situaţii clar prevăzute, când firma de pază trebuia să anunţe poliţia atunci când depista un infractor, atunci când existau informaţii, să alerteze la un eveniment?, explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Chirstian Ciocan. Protocolul a fost reziliat imediat după incident.

Scandalul însă a măcinat din temelii structura de intervenţie rapidă a poliţiei bucureştene. Patru mascaţi se plâng că au fost mutaţi abuziv la secţiile de poliţie. Iar alţi trei luptători sunt cercetaţi prealabil.



Iată filmul bătăii lui Eugen Preda




Observator

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close