Antena 3 Actualitate Un medic american înşală românii cu celule stem

Un medic american înşală românii cu celule stem

29 Aug 2007   •   14:08
Un medic american înşală românii cu celule stem

Victor Zota, preşedintele Agenţiei de Transplant, a făcut câteva precizări în legatura cu procedura de transplant a celulelor stem, folosită în cazurile de leucemie. Acesta a precizat că la ora actuală în România sunt doar trei firme care colectează sânge din cordonul ombilical al mamelor, pentru a putea fi folosit la un moment dat în caz de apariţie a leucemiei. Zota a precizat că transplanturile de măduvă sunt de fapt transplanturi de celule stem. Procedura nu e autorizată în România şi nu există nicio bancă de celule stem pentru acest gen de transplant. Orice procedură de acest gen se pedepseşte cu închisoarea.

Precizările au fost făcute în urma unor anunţuri dintr-o publicaţie, cu privire la unele intervenţii medicale de transplant cu celule stem, la nivel ocular. Este vorba de un medicul american Alfred Sapse care a efectuat consultaţii contracost, în avans, pentru intervenţii chirurgicale ce ar urma să aibă loc în România. Mai mulţi români au căzut în plasa medicului plătind şi sume importante de bani, în baza unui contract de sponsorizare.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close