Antena 3 CNN Actualitate Un medic îşi trimite pacienţii să mănânce la restaurant şi să se spele acasă

Un medic îşi trimite pacienţii să mănânce la restaurant şi să se spele acasă

Un medic îşi trimite pacienţii să mănânce la restaurant şi să se spele acasă
25 Aug 2007   •   21:18

Într-un spital din România domnesc foamea şi mizeria, sub atenta supraveghere a unor medici, care-şi fac de râs breasla. Toate acestea se întâmplă la secţia TBC, a Spitalului Judeţean Mehedinţi. Bolnavii spun că n-au mai mâncat de două zile, iar medicii îi trimit la restaurant. Iar dacă vor să se spele, pacienţii sunt poftiţi acasă. Unul dintre medicii de gardă, Victoria Ciocan, susţine că ?scopul spitalului nu este să vă dăm îngrijiri sufleteşti. Pentru asta vă duceţi la preot. Da? Pentru îngrijire sufletească, mângâieri şi aşa mai departe. Mâncare? Vă duceţi la restaurant?. Bolnavii n-au mai putut rezista şi au anunţat echipa Observatorului. Lipsa hranei nu este singura problemă din spital. Bolnavilor li se interzice igiena corporală în secţia de TBC, pe motiv că apa pe care pacienţii ar folosi-o s-ar duce jos la cabinetul asistentelor. Oamenii sunt îndemnaţi să se spele acasă la ei dacă au nevoie. În faţa camerei de luat vederi, medicul uită scena din salon. Se preface că nu s-a întâmplat nimic.

Aceeaşi Victoria Ciocan a susţinut în faţa reporterilor că este pentru ?prima dată informată în legătură cu acest lucru?. ?Pacienţii mei nu se plâng de aşa ceva. Nu ştiu cine este vinovatul. Trebuie făcute investigaţii pentru a găsi vinovatul?, a spus ea. Apoi şi-a amintit brusc de condiţiile în care trăiesc bolnavii.

?Chiar dacă sunt internaţi în secţie aici, pacienţii sunt învoiţi să se ducă acasă, să-şi facă igiena corporală, să se alimenteze suplimentar. Spitalul asigură o bază. Nu este restaurant?, a concluzionat Ciocan.

Directorul spitalului şi cel de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Mehedinţi au aflat de situaţie de la reporterii Observatorului. Directorul ASP Mehedinţi Stela Firu a declarat prin telefon că nu-i vine să creadă că se poate întâmpla aşa ceva.

?Luni la prima oră, voi avea o discuţie cu comitetul director şi bineînţeles, cu medicii şi vom aplica sanţiuni, în funcţie de ceea ce vom descoperi?, a promis directorul ASP Mehedinţi.

Observator

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close