Antena 3 CNN Actualitate Un membru al Consiliului de Brand are o condamnare pentru deturnare de fonduri europene

Un membru al Consiliului de Brand are o condamnare pentru deturnare de fonduri europene

Un membru al Consiliului de Brand are o condamnare pentru deturnare de fonduri europene
04 Aug 2010   •   09:14

Frunza României e o sursă inepuizabilă de scandal. Mai nou apar informaţii despre persoane controversate care fac parte din deja celebrul Consiliu de Brand. Iată şi un exemplu. Potrivit ziarului Puterea, Maria Stoian, membru în Consiliul de Brand, are o condamnare definitivă pentru deturnare de fonduri europene. Mai mult, ca să pară că a fost o decizie a unui grup extins, Ministerul Turismului a chemat la discuţiii mai multe organizaţii profesionale, chiar dacă reprezentanţii acestora au  avut simplul rol de spectatori.

Preşedintele Asociaţiei profesioniştilor în PR, Rareş Petrişor, susţine că, atunci când a fost invitat de Ministerul Turismului să participe la Consiliul de Brand, nu a fost informat pe deplin ce presupune acest lucru. Chiar dacă nu a participat la şedinţe, în locul său a delegat un reprezentant al instituţiei. Acesta nu a votat nici pentru nici împotriva brandului.

După începerea scandalului legat de originalitatea imaginii turistice a României însă, Asociaţia profesioniştilor în PR a fost arătată cu degetul fără motiv, iar Rareş Petrişor a demisionat.

Jurnaliştii de la Puterea atrag însă atenţia asupra altui membru al Consiliului de Brand. Ei au descoperit că Maria Stoian, preşedinte de onoare al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, este condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, ea a deturnat peste 9.500 de euro din fonduri europene şi a folosit banii pentru excursii în Madrid, Praga şi München. A declarat apoi că a organizat un stagiu de pregătire, de două săptămâni, în domeniul turismului pentru 10 persoane în Franţa. În realitate, stagiul a durat numai patru zile şi au participat doar şase persoane iar Stoian a folosit documente false pentru a atesta participarea.

Antena 3


×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close