Antena 3 CNN Actualitate Un membru CSM şi-a cerut scuze pentru cazul Mariana Rarinca

Un membru CSM şi-a cerut scuze pentru cazul Mariana Rarinca

Un membru CSM şi-a cerut scuze pentru cazul Mariana Rarinca
22 Iun 2015   •   13:07

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii îşi cere scuze public pentru ceea ce s-a întâmplat în cazul Marianei Rarinca.

La începutul şedinţei a avut loc o discuţie între membrii Consiliului Superior al Magistraturii, unde au fost dezbătute în plen şi rapoartele Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu, dar şi de Victor Ponta, referitoare la anumite cazuri din justiţia românească.

Călin Popescu Tăriceanu a cerut, printr-o scrisoare adresată preşedintelui Klaus Iohannis, demisia a preşedintei Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, făcând referire la cazul Mariana Rarinca.

Pe acest fond au avut loc discuţii între membrii CSM, iar unul dintre aceştia, Norel Popescu, şi-a cerut scuze faţă de faptul că Mariana Rarinca a stat 6 luni la închisoare, precizând faptul că există, cu siguranţă, o problemă în sistem.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 
 
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv.

×
Subiecte în articol: Mariana Rarinca scuze Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close