Antena 3 CNN Actualitate Un militar român a fost rănit în Afganistan

Un militar român a fost rănit în Afganistan

Un militar român a fost rănit în Afganistan
04 Ian 2009   •   03:07

Un militar din Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" a fost rănit sâmbătă, în jurul orei 16.00, ora României, în Afganistan. Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva executa o misiune de intervenţie rapidă într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană (EOD) pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman, Qalat.
Autovehiculul uşor blindat de tip Humvee (HMMWV), în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacaţi concomitent cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc, informează Ministerul Apărării Naţionale.
Militarul rănit a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale monitorizează evoluţia stării de sănătate a militarului rănit şi ţine legătura permanent cu familia acestuia.
Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată. Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie a Batalionului 30 Vânători de Munte ?Dragoslavele?, condusă de şeful de stat major al unităţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close