Antena 3 CNN Actualitate Un nou caz Lucian? La Vaslui, doi copii erau exploataţi de asistenţii maternali

Un nou caz Lucian? La Vaslui, doi copii erau exploataţi de asistenţii maternali

Un nou caz Lucian? La Vaslui, doi copii erau exploataţi de asistenţii maternali
27 Aug 2008   •   12:22

După tragicul caz al băieţelului din Bistriţa, torturat şi ucis de asistenta maternală care îl avea în în grijă , din ce în ce mai multe cazuri de abuz din partea asistenţilor maternali ies la iveală. În localitatea vasluiană Ghergheşti, doi copii, de 8 şi respectiv 10 ani, au fost scoşi din grija asistenţilor maternali. Aceştia, soţ şi soţie, îi obligau pe cei doi copii să muncescă zilnic, în special pe câmp, potrivit Mediafax.

Cel care a făcut denunţul către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este asistentul social al comunei Ghergheşti. La rândul său, acesta fusese anunţat de vecinii respectivei familii despre ceea ce se întâmpla.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui, DGASPC nu a depus nici o sesizare în acest caz. Acesta este motivul pentru care nu s-a demarat, încă, o anchetă împotriva celor doi asistenţi maternali.

În Vaslui, numai anul acesta, au fost înregistrate zece cazuri de asistenţi maternali care i-au abuzat sub diverse forme pe copiii daţi în îngrijire. de asistenta maternală care ar fi trebuit să-l îngrijească.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close