Antena 3 CNN Actualitate Un nou nor de cenuşă va traversa rapid România. Berceanu: "Nu oprim zborurile" (VIDEO)

Un nou nor de cenuşă va traversa rapid România. Berceanu: "Nu oprim zborurile" (VIDEO)

Un nou nor de cenuşă va traversa rapid România. Berceanu: "Nu oprim zborurile" (VIDEO)
Sursa foto: nor
21 Apr 2010   •   09:22

Un alt nor de cenuşă a intrat miercuri dimineaţă în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată la Ministerul mediului, care a recomandat instituirea codului roşu pentru aviaţie. Specialiştii spun însă că datorită vântului puternic, norul de cenuşă se va deplasa rapid pe teritoriul României fiind posibil ca acesta s-a părăsească spaţiul aerian românesc.

Autorităţile din Ministerul Transporturilor au decis să restricţioneze miercuri dimineaţa traficul aerian din nord vestul ţării, însă sunt de părere că nu se impune reînchiderea aeroporturilor.

?Suntem sub cod roşu, acel model matematic arată că există posibilitatea contaminării spaţiului aerian cu cenuşă vulcanică. De aici şi până la decizia Eurocontrolului de a restricţiona traficul aerian mai este drum lung. Zone de nonzbor sunt în jurul vulcanului, în rest autorităţile şi companiile aeriene decid. Şi noi am decis să nu restricţionăm zborurile? a spus Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

?Sunt aeronave care au venit de peste tot. Am făcut verificări la sol. Nu oprim zborurile nu avem niciun motiv? declara miercuri dimineaţă şi Ministrul Transporturilor Radu Berceanu.



O decizie va fi luată miercuri în cadrul Comitetul de Urgenţă care se va reuni la ora 11.00.

Spaţiul aerian românesc a fost deschis în totalitate luni seară. Pasagerii au avut, însă, în continuare de suferit din cauza curselor anulate sau din cauza locurilor insuficiente.

Şi ţările europene şi-au redeschis spaţiul aerian, cu excepţia Danemarcei, Finlandei şi Germaniei care au prelungit resticţiile. Probleme mai sunt în Canada şi Egipt, unde câteva zboruri dinspre şi către Europa au fost anulate.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nor cenusa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close