Antena 3 CNN Actualitate Un primar le plăteşte sătenilor abonamentele TV, din bani publici

Un primar le plăteşte sătenilor abonamentele TV, din bani publici

Un primar le plăteşte sătenilor abonamentele TV, din bani publici
01 Oct 2007   •   17:18

Locuitorii unei comune din Hunedoara nu şi-au mai plătit facturile la serviciile de cablu TV de ani de zile. Şi asta pentru că primarul a decis să plătească el abonamentele în locul sătenilor. Din bani publici, însă. Primăria comunei Veţel din judeţul Hunedoara cheltuieşte astfel, anual, aproape 100.000 de lei din bugetul local, doar pentru a plăti abonamentele la cablu TV ale tuturor locuitorilor. Chiar dacă legea nu permite astfel de cheltuieli, autorităţile locale din comuna Veţel par să nu fie deranjate de acest lucru.

Cu atât mai puţin sătenii, care de şase ani nu au mai dat niciun leu firmei de cablu şi se uită în voie la ce posturi de televiziune doresc. Secretarul comunei şi contabilul primăriei recunosc că acţiunea nu este tocmai legală, dar îşi apără conducătorii aşa cum pot. Liliana Nojogan, contabil la Primăria Veţel, a declarat că ?e la fel ca şi un serviciu telefonic, eşti de acord, îl ai?. Consilierii din comună au votat fără să clipească legea abonamentelor.

Edilul este de 17 ani primarul comunei, aşa că a vrut să le facă un cadou sătenilor pentru fidelitate. Singurul care nu pare de acord cu acest lucru este prefectul. Legal nu se pot face asemenea plăţi şi, în consecinţă, va trimite corpul de control la primăria din Veţel, ameninţă Dan Pricăjan, prefectul de Hunedoara.

Până atunci, primarul din Veţel se va confrunta cu o altă problemă: sătenii vor acum televiziune digitală.

Observator

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close