Antena 3 CNN Actualitate Un protest faţă de problema câinilor maidanezi va fi organizat vineri în Capitală

Un protest faţă de problema câinilor maidanezi va fi organizat vineri în Capitală

Un protest faţă de problema câinilor maidanezi va fi organizat vineri în Capitală
05 Sep 2013   •   13:44
Comunitatea online a părinţilor anunţă o acţiune de protest în memoria lui Ionuţ Anghel şi pentru susţinerea tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi. Manifestaţia va avea loc vineri în Piaţa Romană din Capitală.

"Sute de părinţi şi copii vor manifesta în cadrul unui protest organizat vineri, 06 septembrie, în Piaţa Romană, începând cu ora 19.00, în memoria lui Ionuţ şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi. Cerem autorităţilor o soluţie demnă de o ţară europeană a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă! Nu vrem şi alte victime mutilate şi ucise de câini fără stăpâni. Şi noi iubim câinii, dar mai presus de câini, ne iubim copiii", se arată într-un comunicat prezentat de Mediafax.

Comunitatea de părinţi transmite condoleanţe familiei Anghel, iar vineri, în cadrul acţiunii de protest, manifestanţii vor aprinde candele pentru Ionuţ şi vor păstra un moment de reculegere în memoria lui.

Părinţii cer ferm autorităţilor să găsească o soluţie imediată care să se concretizeze în ridicarea definitivă a câinilor de pe străzi şi din parcuri.

"Vrem o lege clară, aplicabilă şi care să aibă efecte în viaţa tuturor", se mai arată în comunicat.

Un miting similar anti-maidanezi şi, în acelaşi timp, de susţinere a familiei copilului ucis de maidanezi, a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook. Manifestaţia va avea loc vineri, 6 septembrie, în Piaţa Romană, şi va începe la ora 19.30. Aproape 2.000 de oameni şi-au anunţat participarea la protest.

VREM RIDICAREA DEFINITIVĂ A CÂINILOR MAIDANEZI DE PE STRADĂ!  Haideţi sa ne strângem cât mai mulţi VINERI, în PIAŢA ROMANĂ - începând de la ora 19,30 pana la ora 21,30 - la un MITING AUTORIZAT, pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea DREPTULUI LA VIAŢĂ, LINIŞTE ŞI SIGURANŢĂ, PENTRU NOI ŞI FAMILIILE NOASTRE! NU MAI VREM COPII MUTILAȚI ȘI UCIȘI DE CÂINII FĂRĂ STĂPÂN! NU MAI VREM SĂ FIM TERORIZAȚI DE CÂINII MAIDANEZI" se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei. Fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi Facebook ionut anghel

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close