Antena 3 Actualitate Un pustnic retras în munţi, evacuat din cauza pârtiei de schi care se construieşte în zonă

Un pustnic retras în munţi, evacuat din cauza pârtiei de schi care se construieşte în zonă

de Antena3.ro    |    21 Oct 2011   •   17:59
Un pustnic retras în munţi, evacuat din cauza pârtiei de schi care se construieşte în zonă Foto: sinaxa.net

Un pustnic care îşi duce viaţa retras în munţi, ar putea fi obligat să se întoarcă la cele mai puţin lumeşti. Primăria îl alungă din chilia în care trăieşte în post şi rugăciune. Motivul? În apropiere se va construi în curând o pârtie, iar slujitorul Domnului ar sta în calea schiorilor dornici de senzaţii tari.

Într-un loc parcă binecuvântat de Dumnezeu, părintele Onufrie şi-a găsit tihna. De 18 ani s-a retras în pustietate. Într-o chilie din Masivul Postăvarul, se roagă neîncetat pentru binele tuturor.

Oamenii cu suflet l-au ajutat să îşi ridice construcţia şi i-au oferit în dar icoane. Vin la el pentru un sfat sau o alinare şi îi mai aduc de mâncare.

În drum spre chilie, pustnicul a ridicat o troiţă, la care să se închine oamenii.
Iarna, doar fiarele pădurii se mai încumetă pe-aici.

A crezut că pe munte nu va deranja pe nimeni, dar s-a înşelat. Chilia este într-o râpă, la 200 de metri de locul unde va fi noua pârtie. Cei de la primărie i-au cerut ca până luni să plece.

Părintele le-a jurat autorităţilor că nu îi va incomoda pe schiori, doar să-l lase să trăiască în pace, unde a ales Cel de Sus.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close