Antena 3 CNN Actualitate Un reporter britanic a cumpărat o tânără din România cu 800 de euro

Un reporter britanic a cumpărat o tânără din România cu 800 de euro

Un reporter britanic a cumpărat o tânără din România cu 800 de euro
26 Ian 2008   •   10:38

Un reporter britanic sub acoperire a reuşit să cumpere o adolescentă româncă în vârstă de 14 ani, cu 800 de euro, de la proxeneţii ei din Iaşi, relatează Daily Mail, în ediţia electronică. Reporterul a cumpărat fata, pe nume Monica, de la două femei-proxenet pe care le-a întâlnit la o benzinărie din Iaşi, unde mersese să facă o investigaţie privind traficul de persoane.

Reporterul povesteşte cum, în urma unei discuţii dintre proxeneţi cu aşa-zisul proprietar al fetei, a reuşit să o cumpere pe aceasta în schimbul sumei de 800 de euro, pentru a o duce în Marea Britanie. După realizarea ?tranzacţiei? şi după ce s-a îndepărtat de zona în care a avut loc aceasta, reporterul i-a dezvăluit fetei că nu o va duce în Marea Britanie, ci la un centru special pentru victimele traficului de persoane. Paradoxal, fata şi-a arătat nemulţumirea, şi a început să plângă şi să ţipe.

Potrivit propriilor afirmaţii, Monica ar fi fost vândută de familia ei traficanţilor la vârsta de nouă ani. Aceştia au vândut-o apoi unei alte bande, care a dus-o în Bucureşti, unde a fost obligată să se prostitueze. Înainte de a pleca spre România, povesteşte reporterul, a postat pe un site numit ?EUrotica? un anunţ privind tinere est-europene care oferă sex neprotejat şi la preţuri mici, primind în decurs de două ore 400 de cereri, totalizând suma de 40.000 de lire sterline, iar în decurs de o săptămână peste 1.000 de e-mailuri şi telefoane. Unii dintre bărbaţi, afirmă reporterul, întrebau dacă există şi fete mai tinere de 18 ani.

Continuându-şi investigaţia, reporterul a aflat, din dialogurile sale cu un traficant pe nume Ştefan, care a fost încarcerat pentru scurt timp la Bucureşti pentru trafic de persoane, cum vinde acesta fete unor reţele străine care le livrează apoi bordelurilor britanice. Acesta povesteşte cum îşi alege victimele, interesându-se de familie şi situaţia financiară a acestora, pentru ca rudele să nu vină ulterior să le caute. În cazul în care acestea refuză să se prostitueze sunt ţinute izolate şi obligate să facă acest lucru.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close