Antena 3 Actualitate Un șef de instituție a agresat sexual mai multe subalterne - A abuzat de funcție pentru favoruri sexuale

Un șef de instituție a agresat sexual mai multe subalterne - A abuzat de funcție pentru favoruri sexuale

de Georgiana Adam    |    09 Sep 2020   •   14:19
Un șef de instituție a agresat sexual mai multe subalterne - A abuzat de funcție pentru favoruri sexuale

Un fost șef dintr-o instituție publică din județul Covasna a fost trimis în judecată de procurori, după ce ar fi agresat sexual persoane pe care le avea în subordine. Acesta este acuzat și de influențarea declarațiilor martorilor.

Bărbatul folosea abuziv funcţia sa și astfel este acuzat de agresiune sexuală şi influenţarea declaraţiilor.

Inculpatul ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice din Sfântu Gheorghe, în perioada ianuarie 2015-octombrie 2017, la diferite intervale de timp, precum şi în cursul lunilor iulie 2018 şi octombrie 2018 și ar fi pretins și obținut de la trei persoane vătămate favoruri de natură sexuală.

A pretins și obținut favoruri de natură sexuală

Procurorii susțin că victimele se aflau în poziţii ierarhice inferioare, iar inculpatul s-ar fi prevalat în acest scop de autoritatea asupra victimelor ce decurgea din funcţia deţinută.

„În data de 11 octombrie.2018, în timp ce se afla în biroul său alături de una dintre persoanele vătămate, a exercitat acte de constrângere fizică asupra acesteia şi acte de natură sexuală, pretinzându-i în repetate rânduri să întreţină relaţii sexuale cu el. S-a mai reţinut că, în datele de 14.03.2018 şi 09.11.2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a încercat să determine una dintre persoanele vătămate din prezenta cauză, prin săvâşirea unor fapte cu caracter intimidant, să îşi retragă declaraţiile, respectiv acuzaţiile formulate împotriva inculpatului”, au transmis procurorii.

 

×
Subiecte în articol: agresiune

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close