Antena 3 CNN Actualitate Un sfert dintre farmacii nu au aviz de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii

Un sfert dintre farmacii nu au aviz de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii

Un sfert dintre farmacii nu au aviz de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii
28 Aug 2008   •   09:32

Jurnaliştii de la Gardianul atrag atenţia asupra faptului că un sfert dintre farmacii nu au aviz de funcţionare. Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor cer controale mai drastice pentru centrele comerciale care vând medicamente. Mai bine de 20% din acestea funcţionează fără a avea macar un farmacist angajat.

Membrii Colegiului Farmaciştilor doresc modificarea legii privind regulile de bună practică farmaceutică şi au cerut Camerei Deputaţilor reguli mai stricte.

"Sunt aproape 20% din farmacii care nu funcţionează cu farmacist, sunt unităţi intitulate farmacii, fără autorizaţie din partea Ministerului Sănătăţii, sunt farmacii în care stau doar asistenţi, iar controlul chiar lipseşte", a declarat pentru Gardianul vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor, Clara Popescu.

Aceasta susţine că fiecare farmacie ar trebui să-şi desfăşoare activitatea cu farmacistul prezent în farmacie pe toată perioada de funcţionare a unităţii. Şi deputatul Sorin Paveliu a cerut înfiinţarea în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului a unui corp de specialişti pentru inspecţiilor la farmacii.

"În momentul de faţă este un mare viciu de control. Nu există suficiente persoane care fac verificările în farmacii, astfel încât este posibil ca multe verificări să fie făcute doar pe hârtie. De asemenea, ANM doreste monopolul în acest sens, însă Colegiul Farmaciştilor solicită ca un membru al Colegiului să participe la aceste controale, alături de un corp de control", a precizat deputatul.

Paveliu a mai declarat pentru Gardianul că dacă s-ar efectua un control mai strict, nu ar mai exista farmacii fără personal calificat.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close