Antena 3 CNN Actualitate Un studiu german arată că economia României este în declin

Un studiu german arată că economia României este în declin

Un studiu german arată că economia României este în declin
27 Aug 2008   •   10:39

Institutul german pentru cercetări economice CEFinfo de la Universitatea din Munchen a realizat recent un studiu despre situaţia economiei mondiale în următoarele şase luni. Potrivit studiului, economia României se va afla într-un declin pronunţat în următoarea jumătate a lui 2008.

Deşi momentan situaţia economică din Europa este una satisfăcătoare, perspectivele economice sunt sumbre pentru anumite state. Documentul realizat de economiştii germani se numeşte ?World Economic Survey? şi plasează Estonia, Letonia, Ungaria, Lituania şi Polonia pe aceeaşi poziţie cu România. Studiul estimeză o scădere la 7% a ratei inflaţiei în România, în trimestrul trei al acestui an, comparativ cu 7,2% în trimestrul doi.

Potrivit aceluiaşi studiu, în Bulgaria, Republica Cehă şi Slovacia situaţia economică este una favorabilă, iar pentru următoarele şase luni se arată o stabilizare economică. Pentru întrega Uniune Europeană, studiul estimează o inflaţie de 3,8 procente în trimestru trei , în creştere faţă de 3,2% în trimestrul precedent.

Varujan Vosganian, Ministrul român al Economiei şi Finanţelor, a declarant că în România s-a înregistrat o creştere a economiei de aproape 9%, în trimestrul doi al acestui an, iar în primul semestru Produsul Intern Brut a atins 8,6%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close