Antena 3 CNN Actualitate Un subofiţer al Penitenciarului din Craiova, suspect în cazul Măcelarul (VIDEO)

Un subofiţer al Penitenciarului din Craiova, suspect în cazul Măcelarul (VIDEO)

Un subofiţer al Penitenciarului din Craiova, suspect în cazul Măcelarul <font color=red>(VIDEO)</font>
26 Oct 2007   •   13:42

Un subofiţer de la Penitenciarul cu regim semideschis Pelendava din Craiova a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, de poliţiştii doljeni, acesta fiind acuzat că l-a omorât şi tranşat pe tânărul de 30 de ani Leontin Ion Bebu (foto), găsit sub un pod în judeţul Caraş-Severin. Subofiţerul reţinut se numeşte Lăzăroiu Gheorghe Cosmin, are 28 de ani, era agent de pază la respectivul penitenciar, iar tatăl său a fost comandant al acestui penitenciar.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, comisarul-şef Georgel Enescu, a declarat vineri că, cel mai probabil, Lăzăroiu Cosmin l-a omorât pe Leontin Ion Bebu pe data de 4 octombrie, în garsoniera sa din cartierul craiovean Rovine, între orele 17.00 şi 19.00, l-a lăsat acolo până a doua zi dimineaţă şi a plecat la serviciu. După ce s-a întors, a tranşat cadavrul cu o pânză de bomfaier şi cuţite şi nu este exclus ca o parte din cadavru să fi fost păstrată în congelator.

Potrivit lui Enescu, cadavrul tranşat a fost transportat de subofiţerul de penitenciar în mai multe tranşe, în perioada 5-7 octombrie, folosindu-se de o maşină închiriată, în judeţul Caraş-Severin.

Lăzăroiu l-ar fi omorât pe Bebu pentru că acesta avea să-i dea celui de-al doilea o sumă de circa 7.000 de euro şi se apropia data scadentă, iar Lăzăroiu nu avea banii. Atât Lăzăroiu, cât şi Bebu intermediau bani cu camătă.

Mai mult, Lăzăroiu şi Bebu erau prieteni, iar criminalul a participat chiar la înmormântarea victimei, având lipit pe parbrizul maşinii poza cu victima.

Comisarul-şef Enescu a afirmat că tânărul reţinut ''este blocat'', nu a făcut niciun fel de declaraţii, singurele cuvinte ale acestuia fiind că nu crede că i se poate întâmpla lui aşa ceva, pentru că îşi luase toate măsurile de a nu fi descoperit, mergând chiar până la înlocuirea lucrurilor din casă cu altele noi.

Zeci de poliţişti au lucrat non-stop la acest caz, făcând verificări în jurul a peste 200 de persoane şi înaintând peste 1.000 de rapoarte informative.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Lăzăroiu Gheorghe Cosminacesta riscă până la 25 de ani de închisoare.

"MĂCELARUL" ESTE SUBOFIŢER LA PENITENCIARUL CRAIOVA"

Rompres

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close