Antena 3 Actualitate Un tânăr a murit după ce a aşteptat trei luni să i se facă un RMN. A decedat cu o zi înainte să afle de ce era bolnav

Un tânăr a murit după ce a aşteptat trei luni să i se facă un RMN. A decedat cu o zi înainte să afle de ce era bolnav

14 Mar 2015   •   21:00

Un tânăr de 27 de ani a murit aşteptând să facă un examen RMN. Se programase în urmă cu trei luni la investigaţii, însă a decedat cu numai o zi înainte să afle de ce era bolnav. Familia dă vina pe sistemul sanitar pentru că, spun rudele, dacă ar fi făcut examenul RMN ar fi avut o şansă la viaţă. Omul ar fi trebuit tratat drept urgenţă de medici pentru că în urmă cu şapte ani a stat în comă mai mult timp după un accident şi avea antecendente medicale grave.

Tânărul de 27 de ani s-a simtit rău în ultima perioada, din cauza unei răceli, spun rudele. Pentru că avea dureri de cap şi ameţeli, a mers la doctor. La spital a primit un tratament pe care l-a luat acasă, fără sa fie internat. Câteva saptamani mai tirziu, a murit.

Medicii nu l-au tratat ca pe o urgenţă în ciuda faptului că, în urmă cu 7 ani, tânărul a stat trei luni în comă după un accident rutier. Pentru că se simţea tot mai rău, bărbatul a vrut să-şi facă mai multe investigaţii. Asa că şi-a plătit asigurarea medicală şi s-a programat la o clinică unde investigaţia este decontată de stat. A fost programat abia peste trei luni.

Familia tânărului spune că dacă acesta ar fi platit RMN-ul şi l-ar fi făcut la timp ar mai fi avut o şansă la viaţă.

În judeţul Argeş există doar două clinici unde se pot face examene RMN şi care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
RMN
Parteneri
x close