Un tânăr din Focşani va lucra la BBC, după ce a fost admis la 6 universităţi din Marea Britanie

09 Iul 2008   •   14:58
Un tânăr din Focşani va lucra la BBC, după ce a fost admis la 6 universităţi din Marea Britanie
În plin scandal de Bacalaureat, George Ghiu, un tânăr din Focşani, aminteşte românilor că se mai pot mândri cu elevii care părăsesc băncile şcolii noastre. Proaspăt absolvent al Colegiului Naţional ?Alexandru Ioan Cuza?, George a fost admis la nu mai puţin de şase universităţi din Marea Britanie: University of Westminster, Middlesex University, Goldsmiths (University of London), City University, Coventry University şi Canterbury Christ Church University.

A ales Westminster, universitate la care predă şi soţia fostului premier britanic Tony Blair, Cherie Blair. Acolo va studia jurnalismul în producţiile radio. Tot în Marea Britanie va face practică într-una dintre cele mai prestigioase instituţii de presă de la nivel mondial ? BBC.

Pasiunea pentru slove a luat naştere în gimnaziu. Mai tânărul George, elev în clasa a VIII-a, a întâlnit, într-o tabără, câţiva oameni de renume din breaslă. A rămas fascinat de lumea plină de informaţii în care trăiesc jurnaliştii şi a decis că acesta este drumul pe care i-ar plăcea să-l urmeze.

Patru ani mai târziu, după tot atâtea medii de peste 9.90, George îl urmează pe fratele său la Londra, pentru a studia alături de tineri veniţi din toate colţurile lumii.

Procedura a fost simplă. A aplicat la o instituţie specializată în centralizarea cererilor dornicilor de a studia în Marea Britanie, iar, ulterior, a solicitat un împrumut de studii statului britanic. Împrumutul acoperă o perioadă de 25 de ani. Un an de studiu la Westminster, cu toate cheltuielile aferente, atinge 10.000 de euro.

Tatăl lui George spune că ar vrea ca băiatul să se întoarcă în ţară ?pentru că şi aici trebuie să se mai facă ceva?.

Tânărul va urma în paralel cursurile Facultăţii de Limbi Straine, în cadrul Universităţii Spiru Haret, din Focşani.

Antena3.ro

Parteneri
x close