Antena 3 CNN Actualitate Un TIR încărcat cu 22 de tone de muniţie, oprit la vama Bechet

Un TIR încărcat cu 22 de tone de muniţie, oprit la vama Bechet

Un TIR încărcat cu 22 de tone de muniţie, oprit la vama Bechet
Sursa foto: Gloante
21 Iun 2009   •   11:06

Un TIR încărcat cu 22 de tone de muniţie, oprit la vama Bechet

Un şofer polonez a încercat să tranziteze România, spre Grecia, cu o cantitate impresionantă de muniţie. Vameşii şi poliţiştii de frontieră din Bechet, au descoperit în TIR-ul condus de polonez 22 de tone de cartuşe de vânătoare. Mai mult, încărcătura era letală, deşi în documente scria că maşina era încărcată cu gloanţe oarbe. Şoferul, are acum dosar penal şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Şoferul tirului nu a prezentat vameşilor autorizaţia de tranzit prin România, care trebuia eliberată de autorităţile române. Lucrătorii vamali au intrat la bănuieli şi au desigilat tirul, iar înăuntru au descoperit cele 22 de tone de muniţie letală cu care şoferul spera să ajungă în Grecia. Cu toate astea, în documente scria că maşina era încărcată cu gloanţe oarbe. Cercetările au stabilit că transportul plecase din Germania şi trebuia să ajungă până în Atena.

În acest caz s-a intocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Antena 3

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close