Antena 3 CNN Actualitate Un vas cu deşeuri toxice refuzat de Spania va ancora în România (VIDEO)

Un vas cu deşeuri toxice refuzat de Spania va ancora în România (VIDEO)

Un vas cu deşeuri toxice refuzat de Spania va ancora în România <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Sep 2007   •   22:41

Un vas încărcat cu deşeuri toxice refuzat de Spania va ancora la noi, ca să fie reparat. Spaniolii ar fi vrut să îl caseze, dar nu au găsit o soluţie legală şi, prin urmare, i-au făcut vânt în România, cu acordul autorităţilor române. Informaţia a apărut în cotidianul spaniol ?El Pais?, sub titlul: ?România ne scapă de gunoi?. ?Aqaba Express? a staţionat timp de mai multe săptămâni în portul oraşului spaniol Almeria. Reţinut de autorităţile iberice, feribotul a primit undă verde să plece de pe coastele Spaniei şi să ancoreze într-un port românesc, pentru reparaţii.

Cotidianul spaniol ?EL Pais? afirma în numărul de luni că autoritatea navală română şi-a dat acceptul primirii navei, după o corespondenţă de câteva zile cu spaniolii.

?Deocamdată, această navă este privită ca oricare altă navă care vine în şantierele de reparaţii, iar speculaţiile care se fac în presă vor trebui dovedite?, a declarat Şerban Berescu, director Operaţiuni Maritime ANR. Dovada se va face prin documente, care să ateste că nava este aptă din punct de vedere tehnic şi nu prezintă niciun pericol pentru mediu. Un control amănunţit va fi făcut şi la bordul navei, chiar înaintea intrarii în şantierul de reparaţii.

Fabricat în 1975, feribotul a parcurs în ultimii ani ruta Almeria - Spania ? Nador ? Maroc. În ultima lună, însă, el şi-a schimbat numele şi pavilionul de trei ori. Autorităţile române nu au fost încă anunţate când urmează să ajungă nava la noi în ţară. Nu se ştie nici în ce şantier ar trebui să ancoreze pentru reparaţii: Constanţa, Midia sau Mangalia -

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close