Antena 3 CNN Actualitate Un vas sub pavilion maltez a eşuat pe Dunăre

Un vas sub pavilion maltez a eşuat pe Dunăre

Un vas sub pavilion maltez a eşuat pe Dunăre
12 Ian 2008   •   17:56

O navă sub pavilion maltez a eşuat aseară pe Dunăre. Nava plecase din portul mineralier Galaţi şi se îndrepta spre Turcia. Nimeni nu a fost rănit în incident, însă recuperarea navei a fost extrem de dificilă. Nava Adatepe „S" se îndrepta spre Turcia. În dreptul milei marine 73 plus 1000 din cauza ceţii şi a vizibilităţii reduse, vasul a eşuat. Din masuratorile realizate de autoritati cu ajutorul sistemelor GPS, nava a depasit şenalul navigabil cu 120 de metri şi s-a infipt în porţiunea de fluviu cu adâncime redusă.

La bordul navei malteze este un echipaj format din zece persoane. Nici unul dintre marinari nu a avut de suferit din cauza incidentului. Armatorul turc şi-a dat acceptul pentru ca autorităţile gălăţene să aducă un remorcher de 2400 de cai putere pentru a readuce pe şenalul navigabil nava. Operaţiunea se desfăşoară cu dificultate din cauza ceţii.

Căpitănia Portului Galaţi efectuează o anchetă pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la eşuarea navei. Primele investigatii nu exclud drept cauza a evenimentului o greseala de pilotaj.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close