Antena 3 CNN Actualitate Un weekend la mare în România, mai scump decat un sejur în Grecia sau Bulgaria

Un weekend la mare în România, mai scump decat un sejur în Grecia sau Bulgaria

Un weekend la mare în România, mai scump decat un sejur în Grecia sau Bulgaria
14 Iul 2008   •   08:53

Un weekend pe litoralul românesc face cât o săptămână în Grecia sau Bulgaria. Cel puţin aşa reiese din statisticile de la finalul săptămînii trecute, cînd preţurile practicate de hotelierii români au crescut brusc.

Hotelierii de pe litoralul românesc au profitat de numărul mare de turişti veniţi la mare şi au ridicat tarifele de cazare la cote uriaşe. Astfel, o noapte la un hotel de trei stele din Mamaia a costat 400 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, pentru 2 persoane.

La un hotel de patru stele, camera ajungea la aproximativ 600 de lei, pentru o noapte. Un calcul simplu arată că banii cheltuiţi numai pe cazare ar fi fost suficienţi pentru plata unui sejur de o săptămână la o vilă sau un hotel de 2 sau chiar şi 3 stele în Grecia sau Bulgaria.

În luna iulie, o cameră la o pensiune de 3 stele din Grecia poate fi închiriată cu 35 euro pe noapte. Asta înseamnă că pentru un sejur de 6 nopţi, turiştii români ar plăti doar 210 euro pentru cazare. Cu banii aceştia, ei pot petrece cel mult două nopţi pe litoralul românesc.

Dacă punem la socoteală banii cheltuiţi pe mâncare, transport şi distracţii, nota de plată pe care o achită o familie care petrece sfârşitul de săptămână pe litoralul românesc, poate atinge costul unui sejur de o săptămână în străinătate, cu demipensiune şi zbor charter achitate.



Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close