Antena 3 CNN Actualitate Ungaria liberalizează piaţa muncii pentru români, în 2008

Ungaria liberalizează piaţa muncii pentru români, în 2008

Ungaria liberalizează piaţa muncii pentru români, în 2008
14 Noi 2007   •   07:36

Guvernul maghiar a anunţat liberalizarea pieţei muncii pentru cetăţenii români. Declaraţia a fost făcută la Sibiu, cu prilejul celei de-a treia şedinţe comune de guvern a celor două cabinete. Începând de anul viitor, românii calificaţi vor putea să lucreze în Ungaria fără a mai avea nevoie de un permis de muncă. Guvernele României şi Ungariei au încercat să găsească soluţii pentru fluidizarea traficului rutier şi feroviar dintre România şi Ungaria.

Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, a insistat asupra faptului că România şi Ungaria nu trebuie să repete greşelile trecutului. Şeful Executivului de la Budapesta a afirmat că este interesat de modul în care trăiesc maghiarii din România. ?Privim cu îngrijorare procesul prin care se urmăreşte divizarea comunităţii. Nu este bine dacă sunt asemenea tendinţe în comunitatea maghiară?, a continuat el.

În ceea ce priveşte relaţiile dintre cele două state, premierul ungar a subliniat că ele pot fi impulsionate de starea minorităţilor. ?Relaţiile dintre minorităţi nu trebuie să fie surse de tensiune, ci mai degrabă de putere?.

În cadrul şedinţei comune, s-a semnat şi un acord de susţinere a aderării României la Spaţiul Schengen, pe baza experienţei autorităţilor ungare.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close