Antena 3 Actualitate Ungureanu: avem nevoie de un ministru de Externe care să meargă totuşi la Chişinău

Ungureanu: avem nevoie de un ministru de Externe care să meargă totuşi la Chişinău

01 Noi 2007   •   16:22
Ungureanu: avem nevoie de un ministru de Externe care să meargă totuşi la Chişinău

Mihai Răzvan Ungureanu, fostul şef al diplomaţiei române, vorbeşte într-un interviu acordat postului Deutsche Welle despre actuala politică externă condusă de la Bucureşti. România nu are capacitatea de a sesiza problemele sensibile ale relaţiei cu Republica Moldova, ori, în acest context, avem nevoie de un ministru de Externe „care să meargă totuşi la Chişinău”, subliniază fostul ministru. „Transformarea în realitate a proiectului european pe care îl clamează astăzi conducerea de la Chişinău are nevoie de o susţinere sinceră”, care „nu vine cu ghionturi, ci în primul rând cu înţelegere profundă”.

România are în primul rând interesul ca dincolo de Prut să găsească un vecin cu o structură stabilă. Ori, „jocul de palme reciproce nu va duce foarte departe”. Mihai Ungureanu oferă şi o pistă pe care actualul ministru de Externe ar trebui să o urmeze: la mai bine de opt luni de la preluarea mandatului, şeful diplomaţiei ar trebui să iniţieze o discuţie directă şi „un tip de înţelegere istorică”, prin care România să-şi poată exprima sprijinul faţă de Republica Moldova.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close