Antena 3 CNN Actualitate Uniunea Artiştilor Plastici rămâne fără spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea

Uniunea Artiştilor Plastici rămâne fără spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea

Uniunea Artiştilor Plastici rămâne fără spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea
15 Iul 2008   •   19:29

Uniunea Artiştilor Plastici va fi evacuată miercuri din clădirea în care îşi are sediul de mai bine de 20 de ani. Imobilul va fi retrocedat fostului proprietar, iar autorităţile nu au reuşit să găsească un alt spaţiu în care artiştii să îşi poată continua activitatea. Aşa că astăzi (n.r. marţi) oamenii au început să îşi strângă picturile şi mobilierul foarte valoros. Împlinirea a o sută de ani de la înfiinţare o vor sărbători în stradă.

Uniunea Artiştilor Plastici s-a mutat în imobilul de pe strada Nicolae Iorga în 1986. Acum 3 ani, artiştii au fost înştiinţaţi că la un moment dat imobilul va fi retrocedat. După care, linişte. Nicio notificare, nicio veste despre posibila evacuare. Timpul a trecut şi până în 2007 nimeni nu a mai zis nimic despre asta. Acum, artiştii s-au trezit în faţa faptului împlinit.

Artiştii susţin că au amenajat ei înşişi clădirea, pe care au găsit-o în paragină atunci când le-a fost atribuită. Acum, artiştii se văd nevoiţi să se mute într-o cameră aflată în curtea aceluiaşi imobil, singura construcţie care nu a fost retrocedată. De miercuri, uşile clădirii în care au stat peste 20 de ani vor fi sigilate, în aşteptarea unui alt proprietar.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close