Antena 3 CNN Actualitate Universitatea Harvard organizează o tabără de vară pentru studenţii din România

Universitatea Harvard organizează o tabără de vară pentru studenţii din România

Universitatea Harvard organizează o tabără de vară pentru studenţii din România
Sursa foto: Foto: admissions.college.harvard.edu
30 Mai 2011   •   22:40

Când nu poate studentul să ajungă la Harvard, vine Harvardul la student. Pentru prima oară, prestigioasa universitate americană organizează o tabără de vară în România.

40 de studenţi vor putea să înveţe, gratuit, alături de profesori de la Harvard. Proiectul a fost pus pe picioare de un grup de absolvenţi români care au urmat cursurile unor mari universităţi din străinătate.

Vreme de şapte zile, studenţii români vor trăi experienţa Harvard. Vor putea să vadă, pe viu, cum predau cele mai importante nume din lumea academică mondială.

Şcoala de vara va purta un nume sugestiv: Aspire Academy. Nu doar profesorii de la Harvard vor preda, ci şi doctoranzii Universităţii ori anteprenori români.

"Avem nume precum Dan Pascariu care este pe finanţe, Mihnea Constantinescu şi îl avem pe Raed Arafat pe sănătate", spune Alexandra Copos, organizator Aspire Academy.

Candidaţii se vor înscrie pe site-ul aspireacademy.ro. Vor completa apoi un formular on-line şi vor trimite un CV şi un scurt eseu în care se vor descrie. Atenţie însă, înscrierile au început deja şi vor continua până pe 15 iunie.

"Vom avea 28 de sloturi de cursuri în cele şapte zile de şcoala de vară, care se vor baza pe anteprenoriat, lidership, comunicare şi marketing", a explicat Gheorghe Dinu, organizator Aspire Academy.

Studenţii ale căror CV-uri şi eseuri impresionează vor fi chemaţi la un interviu.

Harvard este cea mai veche universate din Statele Unite şi se află pe locul doi în topul mondial al universităţilor. 80 de absolvenţi ai universităţii sunt laureaţi ai premiului Nobel.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close