Antena 3 CNN Actualitate Unul din șase copii români se îmbolnăvește din cauza unui lucru banal

Unul din șase copii români se îmbolnăvește din cauza unui lucru banal

Unul din șase copii români se îmbolnăvește din cauza unui lucru banal
22 Oct 2012   •   20:14

Un copil din şase suferă de deficit de atenţie din cauza mercurului din pânza freatică, provenit din bateriile uzate aruncate la gunoi. Este doar una dintre urmările faptului că în România nu se face colectarea selectivă a deşeurilor. Anul trecut, ministerul mediului a inceput, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Garda Naţională de mediu, o campanie de informare în rândul elevilor care să ducă la creşterea colectarii selective.

 Programul de responsabilizare a elevilor, aflat la ediţia a doua, vine cu premii care stimulează elevii care participă în program. Anul acesta, profesorii care se înscriu în proiect vor primi şi un suport de curs din partea ministerului mediului.

Ecoeducaţia este un element forte în curicula şcolară. Elevul vine acasă şi încearcă să-şi convingă părintele că nu trebuie să-şi mai arunce totul la ghenă

În medie, un român reciclează un kilogram şi jumătate de electronice, în loc de patru, cât reciclează în medie, orice alt cetăţean al Uniunii Europene. În plus, până anul acesta nu a existat obligativitatea de colectare a bateriilor folosite.

În prezent, România se situează pe penultimul loc în Uniunea Europeană la colectare selectivă, înaintea Bulgariei. Campania de anul trecut a dus la colectarea a 11 tone de deşeuri de echipamente electronice şi baterii cu ajutorul elevilor din 231 de şcoli şi licee din 17 judeţe.

×
Subiecte în articol: reciclare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close