Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Obama a demisionat

Unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Obama a demisionat

Unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Obama a demisionat
08 Mar 2008   •   09:56

Moment delicat pentru senatorul Barack Obama, unul din cei doi democraţi rămaşi în cursa pentru Casa Albă. O importantă colaboratoare a sa şi-a dat demisia după ce o catalogase pe Hillary Clinton drept un monstru. În acest timp, candidatul republican John McCain se străduieşte să rămână în atenţia presei, care se concentrează asupra duelului dintre Clinton şi Obama.

Profesoara Samantha Power, laureată a premiului Pulitzer, îl sfătuia, fără plată, pe Barack Obama în probleme de politică externă. Într-o discuţie cu un ziarist scoţian, ea a descris-o pe adversara lui Obama, Hillary Clinton, drept „un monstru în stare de orice”. A încercat să-şi retragă cuvintele, dar era prea târziu: ele au apărut pe prima pagină iar doamna Power a fost nevoită să prezinte scuze, împreună cu demisia. „Credeţi-mă că pur şi simplu vorbeam singură, fără să cred că eram înregistrată sau că-i voi face vreun rău, şi regret cu adevărat răul pe care, probabil, i l-am făcut”, a declarat Samantha Power.

Hillary Clinton pare ceva mai generoasă cu rivalul ei. La un miting electoral, ea a făcut din nou aluzie la o posibilă echipă cu Obama în alegerile din noiembrie. O asemenea echipă este visul conducerii democraţilor, care se teme că partidul va fi sfâşiat de competiţia tot mai dură dintre cei doi. Dar Obama a luat un avans ce poate fi decisiv şi este greu de crezut că Hillary s-ar mulţumi cu poziţia de vicepreşedinte.

Scăpat de emoţiile alegerilor preliminare, candidatul republican John McCain îşi permite să se certe cu ziariştii. El a admonestat, în avionul de campanie, o jurnalistă care-l hărţuia cu întrebări despre o discuţie cu candidatul democrat de acum patru ani, John Kerry. Incidentul a reamintit una din poreclele pe care i le-a dat presa lui McCain: „Senatorul înfierbântat”.

Antena 3

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close