Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre proprietarii casei pierdute în instanţă de Iohannis: „Atâta timp cât nu ești înscris în Cartea Funciară nu ești considerat proprietar”

Unul dintre proprietarii casei pierdute în instanţă de Iohannis: „Atâta timp cât nu ești înscris în Cartea Funciară nu ești considerat proprietar”

Unul dintre proprietarii casei pierdute în instanţă de Iohannis: „Atâta timp cât nu ești înscris în Cartea Funciară nu ești considerat proprietar”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Apr 2017   •   17:10

Adrian Antonescu, unul dintre proprietarii celor două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu din Sibiu, pierdut în instanţă de către preşedintele Klaus Iohannis, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Obiectiv, de la Antena 3, despre procesul care a debutat în vara anului 1999.

”Procesul a început în vara lui 1999, în momentul în care am fost chemați în judecată pentru a ni se anula contractele de vânzare - cumpărare. Pe parcursul timpului au apărut probe noi care au arătat că cei care ne-au dat în judecată nu ar fi trebuit să facă acest lucru”, a spus bărbatul.

”Nu ai un sentiment foarte plăcut, când te judeci cu o persoană cu o asemenea notorietate”, a spus Adrian Antonescu.

Bărbatul a precizat că, în urma acestei decizii definitive a Curții de Apel Alba Iulia, va începe demersurile pentru a se înscrie ca proprietar în Cartea Funciară. 

”Atâta timp cât nu ești înscris în Cartea Funciară nu ești considerat proprietar. Urmează că împreună cu avocatul să decidem care sunt pașii de urmat pentru a ne înscrie și în Cartea Funciară dreptul de proprietate care ne-a fost anulat la momentul respectiv. Să vedem ce pași trebuie urmați”, a spus Adrian Antonescu.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este irevocabilă, dosarul fiind soluţionat în conformitate cu prevederile vechiului Cod de procedură civilă. Cu alte cuvinte, cei doi locatari ai casei din Sibiu, Antonescu Elisabeta şi familia Oargă redevin proprietari ai apartamentelor pe care le-au pierdut în momentul în care familiile Iohannis şi Baştea au obţinut imobilul din centrul Sibiului, strada Bălcescu nr. 29.

Tribunalul din Sibiu a admis în octombrie 2016 acţiunea prin care locatarii încearcă să redevină proprietari. Familia Baştea a contestat decizia cu recurs şi astfel procesul a ajuns la Curtea de Apel
 

×
Subiecte în articol: obiectiv Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close