Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Dean se îndreaptă către Statele Unite

Uraganul Dean se îndreaptă către Statele Unite

Uraganul Dean se îndreaptă către Statele Unite
17 Aug 2007   •   09:35

Stare de alertă în Caraibe, din cauza uraganului Dean. Furtuna tropicală se apropie de Arhipelagul Antilelor Mici, din Marea Caraibelor. Autorităţile din insulele Martinica şi Sfânta Lucia au instituit deja stare de urgenţă. În acelaşi timp, furtuna tropicală Erin a provocat haos joi, în statul american Texas. Oraşul Houston a fost inundat şi sute de persoane au fost evacuate.



Potrivit Centrului american pentru uragane, Dean a devenit uragan de categoria 2 şi se află la aproximativ 300 de kilometri depărtare de insula Martinica. Primul uragan format în acest sezon în Oceanul Atlantic se deplasează spre vest cu o viteză de aproximativ 40 de kilometri pe oră. Furtuna este însoţită de rafale de vânt de peste 130 de kilometri pe oră.


Ciclonul va deveni şi mai puternic, în următoarele ore. Autorităţile din regiune au instituit deja stare de alertă şi au luat măsuri pentru protejarea populaţiei. Experţii americani au avertizat că Dean ar putea deveni uragan de categoria 4, în următoarele zile, când va înainta spre Peninsula Yucatan.



În acelaşi timp, statul american Texas a fost lovit de furtuna Erin. Deşi a scăzut în intensitate, Erin a provocat haos în mai multe oraşe. Cel mai afectat a fost Houston, unde s-au înregistrat inundaţii de proporţii. Traficul a devenit un calvar, iar oamenii şi-au părăsit maşinile şi au înfruntat apele, pentru a ajunge acasă. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar o alta a fost rănită, după ce acoperişul unui magazin s-a prăbuşit.

Meteorologii americani au anunţat că în acest sezon, mult mai activ decât în anii precedenţi, se vor forma cel puţin 16 furtuni puternice.  Antena 3

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close