Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Felix a atins categoria 5 în câteva ore

Uraganul Felix a atins categoria 5 în câteva ore

Uraganul Felix a atins categoria 5 în câteva ore
03 Sep 2007   •   08:34

Ameninţare majoră în Marea Caraibelor. Furtuna Felix a devenit uragan de categoria 5, potrivit Centrului american pentru uragane. Ciclonul este însoţit de rafale de vânt de peste 270 de kilometri pe oră şi se îndreaptă spre Belize şi peninsula mexicană Yucatan. Felix a urcat două categorii pe scara Saffir-Simpson, în numai câteva ore.

Potrivit centrului american pentru uragane, furtuna se afla, în cursul serii, la aproximativ 700 de kilometri sud-est de Jamaica. Jamaica nu va fi lovită direct de ciclon, însă populaţia a fost avertizată să îşi ia măsuri de precauţie. Felix se îndreaptă spre vest, cu o viteză de aproximativ 30 de kilometri pe oră.

Autorităţile din Honduras, Columbia şi Belize, unde furtuna este aşteptată să lovească în următoarele ore, sunt deja în alertă. Felix a făcut deja pagube materiale însemnate pe coastele Venezuelei, dar şi în Aruba, unde o persoană a fost dată dispărută. Uraganul ar putea ajunge în peninsula Yucatan în cursul zilei de miercuri. Autorităţile mexicane sunt din nou în alertă, la nici doua săptămâni de la trecerea uraganului Dean, primul sezon puternic al sezonului. Mai mult, staţiunea turistică Acapulco a fost devastată, la sfârşitul săptămânii trecute, de furtuna tropicală Henriette. 6 oameni au murit în urma alunecărilor de teren.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close