Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Gustav ameninţă oraşul New Orleans la trei ani după dezastrul provocat de Katrina

Uraganul Gustav ameninţă oraşul New Orleans la trei ani după dezastrul provocat de Katrina

Uraganul Gustav ameninţă oraşul New Orleans la trei ani după dezastrul provocat de Katrina
30 Aug 2008   •   12:41

Locuitorii din New Orleans au comemorat vineri trei ani de la dezastrul provocat de uraganul Katrina, în timp ce se pregătesc să înfrunte un alt uragan, Gustav. Uraganul se îndreaptă în prezent spre Cuba, iar numărul victimelor sale creşte pe zi ce trece. Potrivit ultimului bilanţ, cel puţin 85 de oameni şi-au pierdut viaţa în Haiti, Republica Dominicană şi Jamaica.

Aşa cum se temeau meteorologii, după ce retrogradase în categoria furtunilor tropicale, Gustav a căpătat din nou forţa unui uragan deasupra mării, între Jamaica şi Cuba. Până va ajunge pe litoralul american, uraganul ar putea urca la categoria a treia, cu rafale de vânt de 180 de kilometri pe oră.

Gustav a ucis deja zeci de oameni şi a provocat mari pagube materiale. În Haiti, echipele de salvare descoperă în fiecare zi noi victime. În Jamaica, ultima ţară devastată de uragan, străzile capitalei sunt inundate, multe case au rămas fără acoperiş iar reţelele electrice sunt la pământ. Uraganul s-a abătut, vineri noapte, asupra insulelor Cayman, de unde turiştii au fost evacuaţi în grabă.

Oraşul american New Orleans, aflat şi el în calea furtunii, a comemorat vineri trei ani de la catastrofa provocată de uraganul Katrina. Autorităţile se pregătesc să evacueze o parte din populaţie, dacă Gustav îşi menţine traiectoria. Uraganul ameninţă şi instalaţiile petroliere din golful Mexic, iar experţii au calculat că trecerea sa ar putea scumpi benzina cu 30%.

Între timp, în Atlantic s-a format încă o furtună tropicală, botezată Hanna, care se apropie de Puerto Rico.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close