Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Gustav ar putea lovi Mexicul şi SUA în următoarele zece zile

Uraganul Gustav ar putea lovi Mexicul şi SUA în următoarele zece zile

Uraganul Gustav ar putea lovi Mexicul şi SUA în următoarele zece zile
26 Aug 2008   •   22:13

Uraganul Gustav, format luni în Marea Caraibelor, se apropia marţi, însoţit de rafale puternice de vânt, de coasta de sud a statului Haiti, potrivit Centrul american pentru supravegherea Uraganelor (NHC). Washington Post avertizează că uraganul ar putea deveni unul dintre cele mai puternice care au lovit SUA, fiind încadrat deocamdată în categoria 1, cu o viteză maximă a vântului de aproape 145 de kilometri pe oră.

O alarmă de uragan a fost emisă deja pentru Haiti, "de la Saint-Nicolas, la frontiera nordică între Republica Dominicană şi Haiti", a precizat NHC, cu sediul la Miami (Florida). Această alertă se extinde şi pentru Cuba.

După trecerea prin Marea Caraibelor, Gustav ar putea creşte în intensitate. Acest lucru se va petrece dacă uraganul rămâne deasupra apelor şi nu loveşte usctul, în sudul Cubei.

Simulările pe computer arată că, în cinci zile, Gustav ar putea ajunge în dreptul peninsulei Yucatan şi a Golfului Mexic. Specialiştii anunţă că uraganul poate deveni periculos, existând şanse să lovească Mexicul şi chiar SUA în următoarele şapte, zece zile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close