Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Gustav devastează Haiti şi Republica Dominicană

Uraganul Gustav devastează Haiti şi Republica Dominicană

Uraganul Gustav devastează Haiti şi Republica Dominicană
28 Aug 2008   •   13:08

Uraganul Gustav lasă în urmă zeci de morţi şi oameni în mizerie în Haiti şi Republica Dominicană. Dezastrul se îndreaptă spre Cuba şi Statele Unite, unde autorităţile au luat deja măsuri pentru a proteja populaţia. Cel puţin 23 persoane şi-au pierdut viaţa în Haiti, după trecerea uraganului Gustav.

Multe alte persone au fost afectate de inundaţii, apele au intrat în casele oamenilor, iar aceştia au rămas fără locuinţe. Populaţia din Leoganne a fost şi ea victimă a inundaţiilor: ?Ne-am pierdut paturile, obiectele pentru şcoală, totul. Situaţia este foarte dificilă pentru noi.? au declarat aceştia.

Uraganul Gustav a devastat şi Republica Dominicană. Ploile torenţiale şi alunecările de teren au provocat moartea a cel puţin 14 persoane. În Cuba, 60.000 de oameni au fost evacuaţi, ca măsură de precauţie, din regiunile de coastă care riscă să fie inundate. În statul american Louisiana a fost proclamată starea de urgenţă, iar primăria din New Orleans are şi ea în vedere evacuarea, chiar dacă uraganul este aşteptat în zonă abia sâmbătă.
Antena3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close