Antena 3 CNN Actualitate Uraganul Lorenzo a făcut 3 victime în Mexic

Uraganul Lorenzo a făcut 3 victime în Mexic

Uraganul Lorenzo a făcut 3 victime în Mexic
29 Sep 2007   •   09:14

Uraganul Lorenzo a lovit vineri coasta de est a Mexicului, cu rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale. Potrivit autorităţilor locale, cel puţin 3 persoane au murit în urma unei alunecări de teren. În cursul după-amiezii, uraganul şi-a pierdut din intensitate şi a redevenit furtună tropicală.

Uraganul de categoria 1 a lovit coasta de est a Mexicului cu rafale de vânt de 130 de kilometri pe oră. Zeci de drumuri au fost inundate, în timp ce energia electrică a fost întreruptă în mai multe oraşe. Peste 85.000 de locuitori au rămas fără curent electric. Copacii au fost smulşi din rădăcină şi stâlpii de electricitate doborâţi la pământ. Zeci de vehicule au fost avariate. Oamenii au fost nevoiţi să se refugieze în zonele mai înalte, de teama unor inundaţii. Şcolile au fost închise.

Autorităţile din statul Veracruz au evacuat peste 100.000 de persoane în adăposturi improvizate. Lorenzo a făcut şi victime, în statul Puebla. 3 persoane au murit după ce locuinţa lor a fost îngropată sub nămol, în cursul unei alunecări de teren. Autorităţile s-au temut că vor avea de înfruntat un nou val de inundaţii şi alunecări de teren.

Aceeaşi regiune a fost lovită, la sfârşitul lunii august, de ciclonul Dean, care a făcut cel puţin 27 de morţi. Potrivit Centrului american pentru Uragane, Lorenzo a scăzut în intensitate, în cursul după-amiezii. Lorenzo este cel de-al treilea ciclon care se abate asupra Mexicului în ultimele săptămâni. Uraganele Dean şi Henriette au inundat zonele de coastă ale ţării, din zona Caraibelor şi de la Oceanul Pacific.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close