Antena 3 Actualitate Urmează luni critice! Medicul Alexandru Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor

Urmează luni critice! Medicul Alexandru Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor

de Laura Dinu    |    10 Sep 2020   •   21:45
Urmează luni critice! Medicul Alexandru Rafila, anunțul care dă fiori reci românilor
Sursa foto: Agerpres

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, medicul Alexandru Rafila, a declarat că îngrijorarea mare a OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de Covid.

Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate.

Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania are 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.

De ce s-a redus mortalitatea

Medicul este de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în așa fel încât pacienții nu mai ajung să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus, fie pur și simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere și există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare”, a declarat profesorul.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close