Antena 3 CNN Actualitate Urşii atacă din nou! Un turist a fost rănit, în zona Padina

Urşii atacă din nou! Un turist a fost rănit, în zona Padina

Urşii atacă din nou! Un turist a fost rănit, în zona Padina
Sursa foto: accident
16 Iul 2009   •   10:51

Încă un turist a fost rănit miercuri noapte, după ce a fost atacat de urs. De această dată s-a întâmplat la Padina. Un bărbat se afla cu fiul său în zonă, când ursul a intrat peste ei în cort. Copilul a reuşit să fugă şi să cheme ajutoare. O altă familie s-a trezit cu ursul pe capota, iar la o stână, în zonă, un alt animal a fugărit un cioban.
Ursul şi-a făcut apariţia în zona corturilor, la Padina, imediat după lăsarea nopţii. Într-un dintre corturi se afla un bărbat cu fiul său veniţi în excursie din Ungaria. Animalul s-a apropiat de cort iar copilul a mai avut timp să o ia la fugă şi să ceară ajutor.
Tatăl lui, însă, a fost sfasiat de animal. Bărbatul a scăpat cu viaţă, după ce a jandarmii au reuşit să pună ursul pe fugă. Omul a fost dus imediat la spitalul din Puciaosa şi internat la secţia de chirurgie.
La scurt timp de la primul atac, animalul a ales o altă ţintă. O familie din Buzău venită la munte cu copilul de 3 ani se afla în maşină, când s-a trezit cu ursul pe capotă. S-au speriat de moarte şi au chemat din nou jandarmii care au alungat ursul.
Încă un cioban care se afla la o stână a fost atacat de un urs tot în zona Padina, însă a scăpat nevătămat. Salvamontiştii avertizează turiştii să păstreze mâncare în cort, să umble în grupuri organizate şi să campeze doar în zone sigure.

Antena3

×
Subiecte în articol: urs atac
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close